dimarts, 29 d’octubre del 2013

Mondrian

Pieter Cornelis Mondrian, va naixer a Amersfoort, Països Baixos, el 7 de març de 1872. Va estudiar Belles Arts a pesar de l'oposició familiar. Les seues primeres obres representen paisatges, pintats amb colors neutres: grisos, malves, verds foscos i més endavant va començar a treballar amb colors més brillants. Es va traslladar a Nova York en 1940, el seu estil va anar evolucionant cap a un ritme més viu, les línies van canviar el color negre per colors brillants com en Broadway Boogie-Woogie (1943-1944). Les seues teories sobre l'abstracció han influït en l'arquitectura i el disseny del segle XX. Mondrian va morir a Nova York l' 1 de febrer de 1944. La seua obra es basa en l'art abstracte i sobretot en la plasmació de formes i colors molt bàsics.

dilluns, 7 d’octubre del 2013

La percepción visual y la observación



Percepció visual


La superposición, la variación de tamaño y la perdida de intensidad son aspectos 

objetivos que producen sensación de profundidad.


Superposición


Perdida de intensidad del color



Variación de tamaño



PRINCIPIOS PERCEPTIVOS

Relación figura y fondo


Maurits Cornelis Escher


Principio de cierre

divendres, 4 d’octubre del 2013

Estrenem Blog



Hola!
Hui estem d'enhorabona! Anem a estrenar Blog! Hui hem tingut la nostra segona classe junt. Ens hem presentat i ara toca anar coneguent-nos poc a poc.
Aquesta és la primera entrada, una entrada de Benvinguda i espere que de continuitat.



Hui entre altres coses em parlat sobre Kandinski.



Vasili Vasílievitx Kandinski  (1866-1944)  fou un pintor rus, precursor de l'abstracció en la pintura. 

A part de pintor, Kandinsky també fou un gran teòric de l'art. A De l'espiritual en l'art, parla d'una nova època de gran espiritualitat i de la contribució que hi fa la pintura. L'art nou ha de basar-se en un llenguatge de color i Kandinski aporta les pautes sobre les propietats emocionals de cada to i de cada color; a diferència de teories sobre el color més antigues, ell no s'interessa per l'espectre sinó només per la resposta de l'ànima envers els colors.

A més hem parlat sobre la diferència entre el mode o estil realista, figuratiu i abstracte. Hem conegut al pintor realista Antonio López i els seus quadres que semble, com heu dit, fotografies.

Altres coses de les que hem parlat... el nivell de iconicitat de les imatges, així podem classificar segons el seu grau de semblança en alt, baix o nul.
Hem vist d'on ve la paraula "icono" per explicar el terme iconografia. Amés hem vist exemples de iconos religiosos amb les característiques comunes a casi tots ells.

Aquest el podem trobar a Estambul, al Hagia Sofia. Aquest Pantocràtor bizantí del segle XII (nom que li se dona a la icona que representa a Crist Totpoderós,  Pare i Fill, està realitzat amb la tècnica de mosaic.